De ervaring van Maria

Mijn angst is weg, ik leef weer onbevangen!

De afgelopen jaren heb ik de lat erg hoog gelegd voor mezelf, ik moest veel van mezelf. Een life-event in mijn privé situatie was de druppel. De angst- en paniekaanvallen die ik had ontwikkeld zorgden ervoor dat ik mijn werk niet meer kon doen en ik kwam volledig in de ziektewet terecht.

Om tot rust te komen had ik me opgegeven voor een mindfulness cursus, maar ik realiseerde mij dat dit de oorzaak niet aanpakte. Onze HR-afdeling bood mij een traject bij Trinn aan en deze mogelijkheid heb ik met beide handen aangegrepen. Al direct bij de intake voelde ik me veilig en keek ik uit naar de start van het traject: ik had zin om met mezelf aan de slag te gaan!

Trinn leerde mij kijken naar de eerste stap, in plaats van de hele trap

Ondanks dat ik er naar uit keek, zag ik er ook als een berg tegenop om in een groep te starten. ‘Hoe zouden de groepsgenoten zijn en wat zouden hun verhalen in mij losmaken?’ Dit is me alles meegevallen.

Mijn grootste thema was om meer zelfvertrouwen te krijgen. Al jaren had ik het gevoel dat anderen me niet serieus namen en had ik last van angst en paniek klachten. Als ik nu terugdenk aan dat gevoel weet ik niet meer hoe ik me toen voelde. Ik ben zelfverzekerder en voel dat ik er mag zijn!

Ik ben het waard, ik mag er zijn!

Het traject was af en toe best pittig. Je moet jezelf openstellen en zelf in actie komen, dat is niet altijd makkelijk maar uiteindelijk heb ik veel handvatten waar ik nu zelf mee aan de slag kan. Natuurlijk heb ik nog wel eens een mindere dag, maar dat mag ook en ik ben er sneller weer overheen.

De combinatie van themasessies, gesprekken en bewegen werkt heel fijn. Door te bewegen kun je direct voelen en ervaren in je lichaam. Ik voel mij veel meer onbevangen dan voorheen en heb het vertrouwen in mijzelf weer terug.