De ervaring van Diana

Nadat ik al jaren lang chronische klachten ervaarde, ben ik via mijn werkgever verwezen naar een interdisciplinair traject in Groningen. De intensieve behandeling door een combinatie van bewegingsdeskundigen en psychologen onder één dak is voor mij de uitkomst geweest om te leren gaan met mijn klachten.

Bij binnenkomst voelde het meteen als een warm bad. Omdat ik 1 op 1 begeleiding gewend was, moest ik wel over een drempel heen om nu een groepsbehandeling aan te gaan. Dit was voor mij wel beangstigend. Nadat mij was uitgelegd dat deze training in een groep meer effectief is en zorgt voor een duurzamer herstel besloot ik het maar ‘gewoon’ te doen. Meteen vanaf dag één was er een klik met de groep en voelde het veilig en vertrouwd. Ook het team zorgde voor openheid, rust, vertraging en stapje voor stapje dichterbij de kern komen. 

De combinatie van praatsessies en lichaamsgerichte sessies in de beweegzaal was voor mij onmisbaar. Dit heeft mij geleerd dat er een verbinding is tussen mijn lichaam en wat er in mijn hoofd omgaat. De begeleiding heeft mij geholpen om mijn leven zowel geestelijk als lichamelijk volledig om te gooien. Ik zie de dingen meer positief in en ik voel mij ook positiever. 

Stuk voor stuk verstaan de behandelaren hun vak en benaderen ze ieder op een unieke manier. Ondanks dat mijn groepsgenoten met andere klachten kwamen, heb ik met hen een fijne band kunnen opbouwen en we herkenden veel bij onszelf in elkaars gewoontepatronen.

 Als ik dit traject niet had gedaan, was ik waarschijnlijk in een zware burn-out terechtgekomen en had ik mijn baan bij RSO kunnen vergeten. 

Het blijft alle dagen werken, maar ik kan nu sneller herkennen wanneer ik een verkeerde afslag neem. Ik kan beter voor mezelf opkomen, kan meer ontspannen, voor mezelf kiezen en ik leef nog in vertraging. Hierdoor voel ik mij veel gelukkiger en waardeer ik de dingen die ik heb en doe meer. Daarbij ben ik ook liever voor mezelf, geniet ik meer en bewuster en onderneem ik weer spontaan leuke dingen. Doordat mijn partner ook bij het traject betrokken is geweest begrijpen we elkaar beter en helpt zij me op de momenten dat ik het moeilijk heb door de juiste vragen te stellen.

Ik gun iedereen een traject bij Trinn en zou ieder bedrijf aanraden om hun medewerkers met langdurige klachten een traject bij Trinn te laten volgen.